فضای مجازی و سلامت روان

این وبلاگ در موردبررسی و راهکاری تاثیر فضای مجازی و سلامت روان برای کودکان و نوجوانان می باشد

فضای مجازی و سلامت روان

این وبلاگ در موردبررسی و راهکاری تاثیر فضای مجازی و سلامت روان برای کودکان و نوجوانان می باشد

هدف این پژوهش تعیین آسیب های فضای مجازی بر سلامت روانی دانش آموزان، از دیدگاه مشاوران، صاحبنظران و منابع علمی تایید شده بوده و با رویکرد کیفی آنجام شده است. ظهور تکنولوژی های نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی بوجود آمده، بسیاری از کارکردهای خانواده ها را دچار اختلال کرده است. در مباحی آسیب شناختی نهاد خانواده، یکی از محورهای مهم، بررسی آسیب های ناشی از تحولات خانواده است. از زمانی که اینترنت وارد فضای زندگی انسان شده یکسری دغدغه هایی را بر خانواده ها تحمیل نموده است. موضوعی که در تمام جوامع موضوعیت داشته و محدود به جامعه یا اقلیتی خاص نمی شود. به دلیل ویژگی های خاص فضای مجازی و نو بودن آن، بسیاری از والدین فرصت کافی برای شناخت دقیق این فضا و کاربردهایش را به دست نیاورده اند و عدم آشنایی مناسب آنها با این فضا و در مقابل استفاده روزمره نوجوانان، جوانان و حتی کودکان از این فضا باعث شده است که یک فضای محرمانه و خصوصی درداخل خانه برای فرزندان ایجاد شود و آنها بدودن دغدغه به سایت های مختلف در این فضا دسترسی یافته و بعضا به دلیل ویژگی های سنی و شخصیتی و کنجکاوی های خود متاثر از فضاهای ناسالم موجود در اینترنت گردند

بایگانی

تأثیر فضای مجازی بر سلامت روان

يكشنبه, ۸ آبان ۱۴۰۱، ۱۱:۰۱ ق.ظ
افزایش استفاده از اینترنت و سبب افزایش ارتباطات اجتماعی و روابط بین فردی شده است، اما وابستگی به این فضاها اثرات منفی بسیاری بر روان ما برجای می‌گذارد. این روزها گوشی‌های هوشمند و تبلت وسیله‌ای است که در دست هر قشر و سنی در جامعه دیده می‌شود. این وسیله‌ی ارتباطی علیرغم فوایدی نظیر سهولت ارتباطات، مضراتی نیز بر روان نوجوانان و جوانان نیز دارد. حتی گاه موجب اعتیاد و کند شدن فرآیند یادگیری در آن‌ها می‌شود.
 
بررسی نتایج جدید محققان نشان می‌دهد روانی نوجوانانی که روزانه سه ساعت از وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنند در معرض خطر جدی قرار دارد. طبق تحقیقات محققان نوجوانانی که ساعات زیادی از وقت خود را در فیسبوک، اینستاگرام و توئیتر سپری می‌کنند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به افسردگی، اضطراب و انزواطلبی هستند. این گروه از نوجوانان رفتارهای ضد‌اجتماعی بیشتری از خود بروز می‌دهند و نسبت به باقی هم سن و سالان‌شان خشن‌تر و پرخاشگرتر هستند.

کارشناسان معتقدند ارتباطات اجتماعی از طریق شبکه‌های مجازی و اینترنت بسیار ضعیف‌تر از ارتباطات واقعی است و در دراز مدت به انزوای اجتماعی، افسردگی و به خطر افتادن روان افراد می‌انجامد. طبق مطالعات، این افراد در روابط اجتماعی مهارت‌های لازم را ندارند و بسیار آسیب‌پذیرند و از و بهداشت روانی پایینی رنج می‌برند. از دید کارشناسان روان مفهومی است که چگونگی تفکر، احساس و عملکرد ما را در مواجهه با موقعیت‌های زندگی نشان می‌دهد. روان در واقع همان رفتار موزون و هماهنگ با جامعه، شناخت و پذیرش واقعیت‌های اجتماعی و قدرت سازگاری با آن‌ها و ارضای نیاز‌های خویشتن به طور متعادل است. طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت روان شامل آسایش ذهنی، احساس خودتوانمندی، خود‌مختاری، کفایت، درک همبستگی بین نسلی و شناخت توانایی خود در محقق ساختن ظرفیت‌های عقلی و هیجانی خویش است. 

می‌تواند به صورت ناخودآگاه و بدون آن‌که حتی مطلع باشیم به روان ما آسیب برساند.

  • اطهرسادات سلیمانی راد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی