فضای مجازی و سلامت روان

این وبلاگ در موردبررسی و راهکاری تاثیر فضای مجازی و سلامت روان برای کودکان و نوجوانان می باشد

فضای مجازی و سلامت روان

این وبلاگ در موردبررسی و راهکاری تاثیر فضای مجازی و سلامت روان برای کودکان و نوجوانان می باشد

هدف این پژوهش تعیین آسیب های فضای مجازی بر سلامت روانی دانش آموزان، از دیدگاه مشاوران، صاحبنظران و منابع علمی تایید شده بوده و با رویکرد کیفی آنجام شده است. ظهور تکنولوژی های نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی بوجود آمده، بسیاری از کارکردهای خانواده ها را دچار اختلال کرده است. در مباحی آسیب شناختی نهاد خانواده، یکی از محورهای مهم، بررسی آسیب های ناشی از تحولات خانواده است. از زمانی که اینترنت وارد فضای زندگی انسان شده یکسری دغدغه هایی را بر خانواده ها تحمیل نموده است. موضوعی که در تمام جوامع موضوعیت داشته و محدود به جامعه یا اقلیتی خاص نمی شود. به دلیل ویژگی های خاص فضای مجازی و نو بودن آن، بسیاری از والدین فرصت کافی برای شناخت دقیق این فضا و کاربردهایش را به دست نیاورده اند و عدم آشنایی مناسب آنها با این فضا و در مقابل استفاده روزمره نوجوانان، جوانان و حتی کودکان از این فضا باعث شده است که یک فضای محرمانه و خصوصی درداخل خانه برای فرزندان ایجاد شود و آنها بدودن دغدغه به سایت های مختلف در این فضا دسترسی یافته و بعضا به دلیل ویژگی های سنی و شخصیتی و کنجکاوی های خود متاثر از فضاهای ناسالم موجود در اینترنت گردند

بایگانی

ـ زمان استفاده از اینترنت را محدود کنید.
ـ به فرزندان خود بیاموزید آن‌چه در می‌بینید یا می‌خوانید لزوماً درست و واقعی نیست.
ـ بر روی سایت‌هایی که مراجعه می‌کنند نظارت داشته باشید.
ـ با اطلاعات و تکنولوژی‌های جدید آشنایی داشته باشید، دور ماندن والدین از پیشرفت‌های جدید باعث ایجاد یک شکاف بین نسلی بین آن‌ها و فرزندان‌شان می‌شود.
ـ به فرزندان‌تان بیاموزید که ارتباط برقرار کردن در تالارهای گفتگو با دیگران درست مانند صحبت کردن با غریبه‌هاست و باید همان احتیاط‌هایی که در این زمینه به کار می‌رود رعایت شود.
ـ به فرزندانتان بیاموزید که هرگز نباید اطلاعات شخصی و خانوادگی خود را در اینترنت در اختیار دیگران قرار دهید.
ـ هرگز با کسی که در تالارهای گفتگو آشنا شده‌اند ترتیب ملاقات ندهند.
ـ به فرزندان‌تان یاد بدهید که همان قوانینی که در ارتباطات واقعی رعایت می‌کنیم مانند پرهیز از ناسزاگویی، استفاده نکردن از مطالب رکیک و مبتذل و ... در دنیای مجازی و اینترنت نیز باید به کار گرفته شود.
ـ زمان‌هایی را اختصاص دهید و به همراه فرزندان‌تان از سایت‌های مختلف دیدن کنید و راجع به محتوای آن‌ها با یکدیگر صحبت کنید. در این صورت امکان نظارت شما بر فرزندان‌تان بهتر فراهم می‌شود.

  • اطهرسادات سلیمانی راد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی